0,00€vaša košarica
0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Splošni pogoji poslovanja Splošni pogoji spletne trgovine Sophie&Mark so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Spletna stran www.sophie-mark.si je v lasti podjetja ASKIVITY, ALJAŽ PRISTOVNIK s.p., športne dejavnosti in organizacija, Kovača vas 51A, 2310 Slovenska Bistrica, davčna številka: 86485849, matična številka: 8329397000

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Sophie&Mark, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Sophie&Mark in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

VRSTE UPORABNIKOV

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino Sophie&Mark postane obiskovalec gost trgovine Sophie&Mark, z registracijo v spletno trgovino Sophie&Mark pa postane član trgovine Sophie&Mark. Gost in član trgovine Sophie&Mark (uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini Sophie&Mark. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, in geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. Registracija uporabnika je možna tudi med postopkom nakupa.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Sophie&Mark se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 1) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko), 2) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 3) bistvene lastnosti artiklov oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), 4) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 5) pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave), 6) jasno in nedvoumno določene cene, iz katerih je razvidno tudi, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve 7) način plačila in dostave, 8) časovno veljavnost ponudbe, 9) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 10) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba v spletni trgovini Sophie&Mark ažurira in spreminja pogosto in hitro.

OZNAKE ARTIKLOV

Artikel z oznako popusta ima znižano ceno glede na redno ceno, odstotek znižanja pa je naveden ob artiklu. Artikel z oznako »Novo« je na novo dodan artikel v ponudbo Sophie&Mark. S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 2 meseca. Artikli pod oznako »Priljubljeni izdelki« so artikli, ki jih uporabniki glede na ostale artikle kupujejo pogosteje.

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Askivity, Aljaž Pristovnik s.p. in kupcem je v spletni trgovini Sophie&Mark sklenjena v trenutku, ko Sophie&Mark kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Askivity, Aljaž Pristovnik s.p. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Askivity, Aljaž Pristovnik s.p.. in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina Sophie&Mark omogoča naslednje načine plačila: z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije, po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja, s Paypalom na račun podjetja, plačilo z plačilnimi karticami

DOSTAVA

Pakete za nas dostavlja GLS in je možna na vse naslove znotraj Republike Slovenije. Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa GLS-a, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov, na primer v službo. Če ste ob nakupu za način plačila izbrali gotovinsko plačilo ob dostavi, vas prosimo, da poskrbite, da bo imel prejemnik pošiljke pri sebi dovolj gotovine. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo dostavljalec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju. Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu, bo dostavljalec pustil sporočilo, s katerim lahko paket dvignete v Paketomatih.

ROK DOSTAVE

V primeru plačila po povzetju, preko Paypala ali s plačilnimi karticami MasterCard, Visa in Visa Electron, odpošljemo naročila v roku dveh delovnih dni. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu odpošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila oddana med vikendom in prazniki pošljemo naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le-ta. GLS večino paketov dostavi že naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni.

STROŠEK DOSTAVE

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu v vrednosti do 59,90 eur so 3,99 eur, pri nakupu v vrednosti nad 59,90 eur pa je strošek dostave brezplačen. Opozorilo: ti pogoji in stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Znesek za odkupnino je enak znesku za plačilo, ki smo ga posredovali mi, brez dodatnih stroškov dostavljalcu.

IZDAJA RAČUNA

Sophie&Mark izda račun po naročilu in pred dostavo paketa in ga priloži v paket, ali pa ga po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje v pdf formatu na njegov e-naslov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

CENA

Cena v spletni trgovini Sophie&Mark je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo trgovina Sophie&Mark kupcu omogočila odstop od nakupa.

KODA ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Sophie&Mark in je časovno omejena. Po izteku tega roka je koda za popust neveljavna. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Sophie&Mark ali v drugih medijih. Uporaba kode za popust: Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb »NA BLAGAJNO«. Vpišite zahtevane podatke o uporabniku, naslov za dostave in izberite način plačila. Na zaključku blagajne v okence »Koda za popust« vpišete kodo za popust in kliknite gumb »POTRDI«. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

POSTOPEK NAKUPA DODAJANJE ARTIKLA V NAKUPOVALNO KOŠARICO

Na spletni strani www.sophie-mark.si kliknite na artikel, ki ga želite kupiti in nato kliknite na gumb »V KOŠARICO«. Kadar je pri izdelku možnost izbire dimezije ali teže, izberite željeno opcijo. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite zgornjo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem'', kar vam omogoči nadalnje nakupovanje. Če želite zaključiti nakup, kliknite spodnjo povezavo »ZAKLJUČI NAKUP«. Sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE

Na spletni strani www.sophie-mark.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti artikel iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec na desni strani artikla.

NAKUPOVALNA KOŠARICA

Za dokončanje naročila mora uporabnik izpolniti potrebna polja: 1. Podatki o uporabniku Izpolniti je potrebno zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, telefon, naslov, poštno številko, kraj in država), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni. 1.1 Naslov za dostavo Če želi uporabnik paket dosatviti na naslov, ki je drugačen od uporabnika, naj obkljuka »dostava na drug naslov« in odprlo se bo dodatno polje, v katerega se vpišejo vsi zahtevani podatki, ki so označeni z rdečo zvezdico: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj in država. 2. Strošek dostave Uporabnik mora izbrati način dostave. Izbere lahko dostavo na svoj dom ali kateri drug naslov preko dostavne službe Pošta Slovenije d.o.o., katera bo paket dostavila na naslov za dostavo.  3. Način plačila Uporabnik mora izbrati način plačila. Izbira lahko med naslednjimi načini plačila: plačilo po povzetju, plačilo po UPN (predračun), plačilo preko Paypal-a ali plačilo s kreditno ali plačilno kartico. Koda za popust Če ima uporabnik veljaven kupon za popust, jo vpiše v polje, označeno s »Koda za popust« in klikne gumb potrdi. 4. Pregled naročila Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

ZAKLJUČEK NAROČILA

S klikom na gum »ODDAJ NAROČILO« je naročilo zaključeno in spremembe niso več mogoče. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše naslednje besedilo: »Vaše naročilo je bilo uspešno. Zahvaljujemo se vam za nakup v spletni trgovini Sophie&Mark. Številka vašega naročila je: xxxxxxxxx."

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Članu trgovine Sophie&Mark so na spletni strani Sophie&Mark vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Sophie&Mark lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih Ptrgovina Sophie&Mark nima na zalogi v lastnem skladišču, je trgovina izključno vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do trgovine Sophie&Mark. Prek elektronske pošte Sophie&Mark kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči trgovini Sophie&Mark (info@sophie-mark.si), ki bo artikel odstranila iz naročila in vrnila kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavila ali pa celotno naročilo stornirala. Če dobavitelj Sophie&Mark ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko Sophie&Mark naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Podjetje Askivity, Aljaž Pristovnik s.p. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih Sophie&Mark nima na zalogi v lastnem skladišču.

POSTOPEK NAKUPA ZA PRAVNE OSEBE

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na koncu vpisovanja podatkov o uporabniku pravna oseba vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila, le da si pri posameznih naročilih pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun podjetja Askivity, Aljaž Pristovnik s.p. po predračunu. Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja Sophie&Mark.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži podjetju na obrazcu (klikni tukaj za prenos obrazca) ali z nedvoumno izjavo, ki jo pošlje na info@sophie-mark.si, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@sophie-mark.si. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti po pošti na naslov: ASKIVITY, ALJAŽ PRISTOVNIK s.p., Kovača vas 51A, 2310 Slovenska Bistrica. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v original embalaži z vsemi etiketami in brez znakov uporabe! Reklamacije so pogojene z navodili, ki jih priložimo zraven.

STVARNE NAPAKE

Napaka je stvarna, kadar: artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako na izdelku reklamira pri prodajalcu in v 24 mesecih od prevzema blaga. Za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih oz. 24 mesecih od prevzema prodajalec ne odgovarja več. Kupec lahko zahteva odpravo napake ali zamenjavo blaga. Preverjanje primernosti izdelka Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu. Kako se stvarno napako uveljavi? Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Prijavo stvarne napake se prijavi na info@sophie-mark.si Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

PREVZEM ARTIKLOV, VRNJENIH IZ OBRAVNAVE GARANCIJE ALI STVARNE NAPAKE

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupcu bo artikel vrnjen na naslov za dostavo. Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem atrikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila. Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča:Kovača vas 51A, 2310 Slovenska Bistrica,Slovenija. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov. Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine Sophie&Mark in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca. VARNOST Sophie&Mark uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Sophie&Mark in Braintree. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku podjetja Aljaž Pristovnik s.p.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Z nakupovanjem v spletni trgovini Sophie&Mark uporabnik dovoljuje, da Aljaž Pristovnik s.p. kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Sophie&Mark se zavezuje, da bo osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varovala v skladu z ZVOP-1, ščitila pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim osebam. Sophie&Mark navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Sophie&Mark lahko avtomatsko zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi računalnika, iz katerega je bil opravljen vstop v spletno trgovino www.sophie-mark.si. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, obiskanih v spletni trgovini Sophie&Mark. Aljaž Pristovnik s.p. te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in optimizacijo. Sophie&Mark za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov trgovine Sophie&Mark: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s Sophie&Mark.

Politika zasebnosti

Zagotavljanje zasebnosti
Ta izjava o zasebnosti definira kako podjetje Aljaž Pristovnik s.p. uporablja in ščiti informacije, ki jih dajete ob uporabi te spletne strani. Podjetje Aljaž Pristovnik s.p. se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. V kolikor vas prosimo za kakršnekoli informacije na podlagi katerih se vas lahko identificira tekom uporabe te strani, vam zagotavljamo, da bodo le te uporabljene v skladu s to izjavo o zasebnosti. Podjetje Aljaž Pristovnik s.p. lahko občasno spremeni vsebinsko nadgradnjo te strani.

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov
Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi Aljaž Pristovnik s.p. uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne trgovine Sophie&Mark. Podjetje mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Za kaj se uporabljajo vaši podani osebni podatki?
Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če nam podate svoje soglasje tudi informacije o naših promocijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb, ki vam jih kot obvestila pošiljamo preko elektronske pošte in telefonske številke vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo.

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:

 • IP naslov
 • ime in priimek
 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo
 • telefonska številka
 • e-mail naslov
 • čas in datum registracije
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino
 • piškotki
 • Kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani in tako naprej. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Podjetje Aljaž Pristovnik s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani Sophie&Mark in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

Namen obdelave podatkov

Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
 • Za vodenje evidenc o strankah.
 • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
 • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani www.sophie-mark.si
 • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic) - več spodaj v področju 'uporaba vašega email naslova'
 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij)
 • Za občasno pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil z namenom obveščanja o aktivnostih na www.sophie-mark.si v kolikor stranka to privoli

Uporaba vašega email naslova:

1. Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je podano za določen čas 5 let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.

2. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.

3. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info@sophie-mark.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov ASKIVITY, ALJAŽ PRISTOVNIK s.p.,, Kovača vas 51A, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija.

4. Skrbnik vas opozarja, da imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Pravice uporabnikov oziroma strank po splošni odredbi GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:


Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.


Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;


Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

 • Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:
 • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave; ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;
 • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi; če je bila obdelava nezakonita;
 • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice); ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

 • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;
 • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
 • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.


Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).


Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, podjetje Askivity, Aljaž Pristovnik s.p. , kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko info@sophie-mark.si.

KOMUNIKACIJA

Sophie&Mark bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Podatke uporabnikov lahko uporabi tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje kupcev o novostih in akcijah v spletni trgovini www.sophie-mark.si. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo trgovina Sophie&Mark izrecno spoštovala.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Sophie&Mark in vsi podatki na njej, fotografije artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Sophie&Mark se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Sophie&Mark včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Sophie&Mark kupca obvestil o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

PRITOŽBE IN SPORI

Sophie&Mark spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Sophie&Mark se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@sophie-mark.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sophie&Mark bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. Sophie&Mark se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Sophie&Mark prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Aljaž Pristovnik s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Sophie&Mark (www.sophie-mark.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega strokovnega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravniško pomoč. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni.