0,00€vaša košarica
0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Mamica Martina piše: Kako kvalitetno preživeti čas z otrokom?

Velikokrat zaradi hitrega življenjskega tempa in vseh obveznosti ne vzamemo prostega časa zase kot tudi za otroka. Ko pa imamo prosti dan in bi radi z otrokom in družino preživeli kvalitetno čas, dan… pa nas povrhu vsega razočara vreme ali pa preprosto nimamo idej.

 

 

 

 

Kvaliteten čas je zame čas, ko tako starši kot otroci uživamo v neki aktivnosti. Skupaj ustvarjamo spomine in poglabljamo odnose v družini. Naš Marcel temu pravi – »družinski dan« :)
Najcenejša in preprosta oblika je kakšen pohod. Sendvič v nahrbtnik, dekica, in gremo. Marcel zelo rad hodi, tako da s tem nimamo težav. Mija je še premajhna za neke dolge sprehode. Zato jo včasih damo v nahrbtnik (ravno zadnjič smo tako prišli do Celjske Koče) ali pa voziček. In kadar imamo zgolj prosto popoldne gremo z vozičkom po »Anini poti« do Dobrne. Tam si privoščimo kakšno tortico, palačinke, kavo… Ustavimo se še v parku na igralih kar mala dva najbolj razveseli. Preprosto, ampak tako midva, kot otroci uživajo.

Kadar je slabo vreme zelo radi zaidemo v Terme Olimija – Termalija Family fun. Tisti, ki je zasnoval najnovejši del Termalije, je zares imel v mislih družine. Plitek del bazena je obložen z nedrsečo podlago, voda in zrak pa sta ravno prav topla, da se lahko najmlajši čofotalci brezskrbno igrajo v vodi in raziskujejo vodne dogodivščine.
V zgornjem delu termalije najdemo majhen bazen z mivko, kjer bi moji otroci lahko preživeli ure in ure pri ustvarjanju »potičk« .
Kino, počivalnica, igralnica, previjalnica, prostor za dojenje itd.… Nad pričakovanji. Tudi pri menijih niso pozabili na otroke.

Še ena naša »top destinacija » je obisk živalskega vrta. Kadar imamo res lep dan in več časa gremo v živalski vrt v Ljubljano. Kadar manj, pa v Konjice v Mini Zoo. Obisk živalskega vrta je vedno dobra ideja aktivnega preživljanja časa. V Ljubljani najdete ogromnooooo živali, 2 veliki in raznoliki igrišči, ki sta predvsem zanimivi za otroke dve leti plus, peskovnik in majhno igrišče za najmlajše, majhen električni vlak, napihljiva igrala, poleti pa še dodatne otroške tematske delavnice.
MINI ZOO je živalski vrt v Slovenskih Konjicah. Marcelu in Miji je všeč predvsem zato, ker lahko hranita živali (pri vstopu se kupi hrana).
V njihovem živalskem vrtu lahko najdete najrazličnejše živali kljub temu da je to Mini zooOgledate si lahko različna tematska prizorišča.Imajo pa seveda tudi različna, zanimiva igrala za otroke. Otroci pa lahko jahajo tudi ponija.
V toplih mesecih se radi odpravimo tudi na Roglo, ki nudi številne aktivnosti za preživljanje prostega časa. Od »poletnega sankanja« do igral, tematskih hiš itd…

Za vikend oddih, ali kratek dopust  radi zahajmo v Family hotel Amarin v Rovinju. Hm… Zakaj? Kje naj začnem? Že pri vstopu v hotel imajo otroci igralnico, oziroma bolj prostor za plazenje z mrežami. Poleg recepcije je po navadi tudi animatorka, ki izdeluje razne meče, živali... iz balonov. Še več zabave otrok lahko najde v telovadnici – mini fitnes za otroke .
Kinodvorana, kjer prirejajo tudi razne animacijske šove, soba z videoigrami in vrtec za otroke. Tam si lahko sposodiš igrače, voziček, kolo itd.
Najboljši del je okolica in  zunanja igrala, ki so simpatično vkomponirana v okolico hotela. Igrala so prilagojena različnim starostim otrok. Že soba je zasnovana tako da jo otrok mora vzljubit.
Vse pohvale tudi na prilagojeno hrano za otroke, vse dodatke ki jih tam lahko prejmete brezplačno (grelnik za stekleničko, banica, previjalna miza, nastavek za WC...) Mi se radi vračamo tja. Ravno ta teden gremo ponovno.

Sicer pa to ne pomeni, da doma ne moremo kvalitetno preživljati prostega časa. Včasih je dovolj že skupno branje knjigic, skupno kuhanje, peka, pacanje z barvami, brcanje žoge, skrivalnice itd. Možnosti je veliko. Pomembno je zgolj to, da tako vi, kot otrok uživate.